İşin sırrı, özünü kaybetmemiş “Geleneksel Japon Mutfağı”‘nda. Günümüz Japon Mutfağı’nda durum hiç parlak değil. Ama doğruları paylaşmak gerek. Erol Emed ve yazıları ile paslaşmalar devam ediyor.
Herkes uzun, sıhhatli ve iyi bir ömür sürmek ister.
Çok yaşamanın sırrı sağlıklı beslenmede. Dr. Mehmet Öz bu amaca ulaşmak için kilit 8 gıdayı yazdı.
Listedeki üç besin -Tofu, tatlı patates, ve alabalık- geleneksel Japon mutfağından.
Tofu neredeyse günlük yeniyor. Tatlı patates özellikle Okinawa’da tüketiliyor. Alabalık ve diğer balıklar Japon menülerinin değişmez elemanı.
Japonlar en uzun yaşayan millet
Japon Sağlık Bakanlığı’nın 2011 yılı verilerine göre Japonya’da doğan bir kadın ortalama 85.9 yıl yaşıyor. Erkekler ise 79.4 yıl.
Fransa ikinci gözüküyor. Kadınları 84.8 yıl hayatta kalıyorlar, erkekleri ise 78.2 yıl.
Gerçi aradaki fark kapanıyor. Hong Kong’da kadınların ortalama 86.7 yıl yaşadığı belgelenmiş. Erkeklerde Japonya zaten 8inci durumda.
Türkiye İstatisktik Kurumu’nun (TÜİK) 28 Ocakta açıkladığı verilere göre ülkemizde doğuşta beklenen yaşam süresi 74.6 yıl, 186 ülke arasında 75inci sıradayız.
2050 yılında beklenen yaşam süremiz 78.5 yıla çıkacak ama sıralamada 99unculuğa düşeceğiz.
Her gün hamburger ve patates yiyerek…
View original post 611 more words