Ailenizin Japonu!

Japonya'ya dair "kulaktan dolmayan" bilgiler

Türk Usulü Suşi


Elif Korkmazel’in Sabah okurları için ürettigi ne idüğü belirsiz yemek.

Tarifi şöyle:

Ispanak yapraklarının saplarını koparın, bol suda üç dakika haşlayın, süzüp, soğuk sudan geçirin. pirinç ve balığı bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. 2-3 parça balığı ayırın. tencereye tereyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. Ispanak yapraklarını yemek tabağı büyüklüğünde birleştirin. pirinçli harcı ortasına koyun. Ayırdığınız balık parçalarını pirincin üzerine koyup, rulo yapın. Dilimleyerek servis tabağına alın.
500 gr. ıspanak
1 su bardağı pirinç
1 adet lüfer filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz


Suşi için ıspanak kullanıldığını, lüfer’in canına okunduğunu duysa japonlar acaba bize ne derlerdi…

Durun tahmin edelim…

Japon usulü yaprak sarması

Yosun yapraklarının saplarını koparın, bol suda üç dakika haşlayın, süzüp, soğuk sudan geçirin. pirinç ve gari’yi bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. 2-3 parça zencefili ayırın. Tencereye susam yagi ve soya sos ekleyerek karıştırın. Yosun yapraklarını yemek tabağı büyüklüğünde birleştirin. Pirinçli harcı ortasına koyun. Ayırdığınız zencefil parçalarını pirincin üzerine koyup, sarmanizi sarın. Yoğurtlayıp servis tabağına alın.

500 gr. yosun
1 su bardağı pirinç
1 kavanoz zencefil turşusu
1 tatlı kaşığı susamyağı
soya sosu

Nasıl Ayni bizim yaprak sarma değil mi?

Afiyet olsun, tabii yiyebilirseniz…

2 comments on “Türk Usulü Suşi

  1. Pingback: Türklerin Suşi ile İmtihanı « …S.a.S…

  2. Pingback: Bir Japon Geleneği, Sake « …S.a.S…

Yorumlarınız için...!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 13, 2010 by in Japon Mutfağı Rehberi and tagged , , , , , , , , , .

Gelişmeler emailinize gelsin!

Bana Ulaşmak İçin

semihsunkar(at)gmail...
Hemen hemen 7/24!

ZİYARETÇİLER

  • 430,007 kere geldiler...!

İçindekiler

%d bloggers like this: