Türkçe | İngilizce | Japonca | |
Ahtapot | octopus | tako | たこ |
Alabalık | trout | masu | 鱒 |
Balina | whale | kujira | 鯨 |
Balon balığı | blowfish | fugu | ふぐ |
Barbunya | red mullet | akame | 赤目 |
Deniz kestanesi | sea urchin | uni | うに |
Dil balığı | sole | hirame | 平目 |
Hamsi | anchovy | koiwashi | 小鰯 |
Hani | grouper | hata | はた |
İstakoz | lobster | ise ebi | 伊勢海老 |
İstavrit | horse mackerel | aji | 鯵 |
İstiridye | oyster | kaki | カキ |
Kalamar | squid | ika | イカ |
Karides | shrimp | ebi | 海老 |
Kefal | grey mullet | bora | 鯔・鰡 |
Kılıç balığı | swordfish | kajiki maguro | カジキマグロ |
Köpekbalığı | shark | same | 鮫 |
Mercan | sea bream | tai | 鯛 |
Morina | cod | tara | 鱈 |
Palamut | bonito | katsuo | 鰹 |
Pisi balığı | flounder | karei | 鰈 |
Ringa | herring | nishin | 鰊・鯡 |
Sardalye | sardine | iwashi | 鰯 |
Sarı kuyruk | yellow tail | hamachi | ハマチ |
Somon | salmon | sake | 鮭 |
Somon yumurtası | salmon roe | ikura | いくら |
Ton | tuna | maguro | マグロ |
Uskumru | mackerel | saba | 鯖 |
Yengeç | crab | kani | かに |
Yılan balığı | eel | unagi (tatlı su) / anago (tuzlu su) | うなぎ 穴子 |
Zargana | pike | sanma | さんま |
Pingback: Blog Yazarlığından İnsan Pazarlığına « …S.a.S…
Pingback: Sağlığa Zararlı Japon Yemekleri « …S.a.S…
Pingback: Türklerin Suşi ile İmtihanı « …S.a.S…
Pingback: Neler Arandı? « …S.a.S…